Продължете към съдържанието

Ела от светлата страна!

Ако имате автоимунно заболяване и сте готови да промените хранителните си навици, за да възстановите фундаментите на здравето, на правилното място сте.

Храненето не е единственият фактор, определящ здравето, но със сигурност е един от най-важните. Хранителните дефицити, предизвикани от съвременния начин на живот, все повече се превръщат в проблем за хората с автоимунни и други хронични заболявания.

Да откриете факторите, довели до конкретно здравословно състояние, и със силата на храната да си върнете баланса – това е силата на хранителната терапия.

Какво е хранителна терапия?

Хранителната терапия дава възможност да идентифицираме факторите, довели до конкретно здравословно състояние. Целта й е чрез индивидуален протокол за хранене и начин на живот да възстановим естествения баланс в тялото и да постигнем оптимално здраве.

Хранителната терапия може да служи и за превенция и максимизиране на здравния потенциал, основан на качествена връзка с храната като източник на енергия.

Хранителната терапия не дигностицира и не лекува медицински състояния. Тя не замества традиционната медицина, но може да я подкрепя.

Как мога да съм полезна?

Аз съм Мариана Хаджиева и съм дипломиран хранителен терапевт (NTP) към американската Асоциация по хранителна терапия NTA по програма, базирана на холистичен подход към храненето.

Чрез индивидуални консултации помагам на хората да се хранят и живеят осъзнато, като им давам препоръки, съобразени с фундаментите на здравето.

Целта е заедно да подобрим всички области, включително почивка, сън, движение, управление на стреса и изграждане на здравословни навици. 

Подходът ми към всеки клиент е биоиндивидуален и отразява неговите здравни цели. Индивидуалният протокол за хранене и начин на живот отразява конкретните му нужди и ежедневие, което да направи промените реалистични и постижими.

На кого мога да помогна?

Можете да се обърнете към мен за допълваща терапия, ако имате установено автоимунно заболяване, или ако изпитвате:

  • проблеми с храносмилането;
  • чувствителност към храна;
  • хормонален дисбаланс;
  • нужда да управлявате по-добре състояния като дисфункция на щитовидната жлеза, диабет тип 2 или други здравословни проблеми;
  • липса на енергия;
  • честа смяна на настроенията или проблеми със съня;
  • трудност да напълнеете или отслабнете;
  • желание да предотвратите настъпване на заболяване;
  • потребност да се научите да се храните по нов начин, отговарящ на здравните ви цели и вашия индивидуален начин на живот.

Хранителната терапия може да ви бъде от полза и ако нямате конкретни симптоми, но желаете да полагате максимално добра грижа за тялото си, като се храните пълноценно.

Какво представлява консултацията?

Всяка консултация включва препоръки към съдържанието, приготвянето и консумирането на храна, както и персонални промени в начина на живот, отнасящи се до почивка, движение, сън, хидратация и управление на стреса.

Консултацията цели да бъдете образовани по начин, който да ви позволи да изградите дългосрочни здравословни навици, за да поддържате постигнатите резултати и да се грижите по-добре за себе си.

Какво да очаквате от мен?

Ще ви препоръчам индивидуално формулирани промени в храненето и в начина на живот. В случай че са необходими, ще дам препоръка за конкретни хранителни добавки. Заедно ще определим цели за постигане на здравословна промяна, ще наблюдаваме процеса и, при необходимост, ще правим корекции, докато постигнем очаквания резултат.

Като човек, преминал през Автоимунния Палео протокол, мога да ви подкрепям в избора на съставки и хранителни комбинации по време на елиминацията и реинтродукцията. Ще ви предоставя полезни ресурси под формата на рецепти, готови менюта и трикове в кухнята, които да направят предизвикателството АИП по-леко и преодолимо.

Ще Ви напътствам стъпка по стъпка по време на транзитния период, фазата на елиминация и подготовката за реинтродукция с персонално адаптирано седмично АИП меню и обучение за промяна в начина на живот за период от 12 седмици.

Мога да ви помогна, ако, прекалено фокусирани върху други дейности, сте загубили правилната връзка с храната.

Знам го, защото съм една от вас. И знам, че заедно можем да възстановим основите на вашия живот, пълен с радост, самочувствие и вкусна храна.

Заедно от светлата страна

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial