Продължете към съдържанието

Здравей

Аз съм Мариана Хаджиева и съм сертифициран хранителен терапевт. Работата ми е да помагам на хора със здравословни проблеми и автоимунни заболявания да се грижат по-добре за себе си с правилен избор на пълноценна и богата на хранителни вещества храна.

Както често се случва, намерих своето място в света на функционалното хранене вследствие на собствените си здравословни предизвикателства. Личната ми история с автоимунно заболяване е водеща причина да избера хранителната терапия като своя работа и призвание.

Моята история

През 2017 г. бях диагностицирана с автоимунно заболяване. Започнах терапия, но успоредно търсех алтернативни решения да подобря трайно здравето си. 

Така попаднах на книгата на д-р Сара Балънтайн „Автоимунен Палео протокол“. Посветих 90 дни на елиминация и много повече да въведа обратно ценните за мен храни, а други да оставя в миналото.

 

Докато спазвах противовъзпалителен режим, усетих потребност да споделям кулинарните си идеи и предизвикателствата, които срещах.

Така стартирах това пространство, посветено на храненето и начина на живот при автоимунни заболявания. Скоро започнах да получавам въпроси от други хора за това как да се хранят, за да възстановят здравето си.

Собствената ми трансформация и въпросите от хора, преминаващи през същото, ме мотивираха да потърся специфични знания, които открих в програмата на Американската асоциация по хранителна терапия NTA.

Какво правя като хранителен терапевт?

Дипломирана съм като хранителен терапевт (Nutritional Therapy Practitioner или NTP) по програма, изцяло базирана на холистичен подход към храненето, който зачита нашата биоиндивидуалност.

Обучена съм да оценявам хранителните дефицити на тялото и да използвам вродената му интелигентност, за да постигне баланс чрез правилно приготвена пълноценна храна и промени в начина на живот.

Вярвам, че моите знания, опит и квалификация могат да ви помогнат със здравословните предизвикателства, през които преминавате.

NTP сертификат

Изборът ми днес

Днес вярвам в това, което интуитивно усещах, докато спазвах противовъзпалителна диета.

Храната е един от инструментите, от които се нуждаем, за да подобрим здравето и хормоналния си баланс, да овладеем автоимунното си състояние и да спрем възпаленията.

Богатата на нутриенти съвременна храна, приготвена без глутен и захар, е моето лекарство и моята стъпка напред.

 

Но по-важното е, че разбирам какво е да живееш с хронично заболяване и какви емоции предизвиква мисълта да промениш трайно храненето си.

Затова мога да ви помогна с препоръки, ресурси и информация, които да ви мотивират да изградите дългосрочни навици в полза на собственото си здраве.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial